Nieuws

BHV training
20-11-2018
Eind november heb ik mijn jaarlijkse BHV training gehad. Er zijn bij de eerste hulp weer nieuwe ontwikkelingen naar aanleiding van de terroristische aanslagen.
Overeenkomst met zorgverzekeraars in 2019
20-11-2018
We hebben met verschillende zorgverzekeraars een overeenkomst gesloten op basis van een aantal belangrijke voorwaarden voor goede fysiotherapie.
Welke tijd is beter voor uw gezondheid
28-10-2018
De wintertijd is een feit! Na jaren van discussiëren lijkt er een einde te komen aan het verzetten van de klok. De Europese Commissie heeft namelijk het plan om een einde te maken aan het halfjaarlijkse verzetten, eind oktober en eind maart. Maar welke tijd moeten we gaan hanteren? Wat is beter voor uw gezondheid?
Voetentraining
23-10-2018
De invloed van de voet op de knieën heupen en de rug is zeer belangrijk. Therapeutisch oefenen is mogelijk bij hallux valgus, onstekingen in de voetfascie, hielspoor en andere afwijkingen van de voet en de tenen. Ze lieten de training zien bij Hallux Valgus , overbelaste voetfascie en het tapen van een hallux valgus.
Cursus Frozen Shoulder
23-10-2018
In juni van dit jaar heb ik de cursus Frozen Shoulder gevolgd in Oudenbosch. De cursus werd gegeven door Ruud Schuitemaker samen met Filip Struyf. Tevens werd de praktijkrichtlijn Frozen Shoulder besproken.
CONGRES fysiotherapie voor ouderen
23-10-2018
Op 15 september heb ik een congres bijgewoond over fysiotherapie voor ouderen. De volgende interessante onderwerpen zijn aan bod gekomen.
TIJD VOOR EEN POLARITEITSMASSAGE
28-03-2018
Lilian Taks is inmiddels begonnen met het geven van polariteitsmassages op maandag en vrijdag. De reacties zijn zeer lovend...
VOEDING EN GEZOND BINDWEEFSEL
28-03-2018
Begin dit jaar heeft Fred Taks een uitstekende lezing van Margo Peinemann gevolgd over de invloed van voeding op ons bindweefsel. Ze vertelde over de laatste ontwikkelingen op haar vakgebied de Orthomoleculaire Geneeskunde. We werden goed wakker geschud...
WILT U GEZOND 90 JAAR WORDEN
28-03-2018
In het blad Arts en Auto (januari 2018) stond een artikel over Machteld Huber, die van Nederland de grootste Blue Zone ter wereld wil maken. Blue Zones zijn plaatsen in de wereld waar mensen langer en gezonder leven dan ergens anders op de wereld.
BESTE MENSEN
26-03-2018
Is 2018 voor u ook zo stormachtig begonnen? Bij ons niet alleen buiten, maar ook binnen. We hebben de afgelopen drie weken al heel veel nieuwe ideeën mogen uitwerken, zoals deze nieuwsbrief, de eerste van dit jaar. Ook onze voedingsgewoontes zijn we aan het veranderen
Fysio Vlissingen vanaf 2018 contractvrij!
01-12-2017
Wij kiezen voor onafhankelijkheid, kwaliteit én aandacht.
Gecombineerd leefstijlprogramma dringt verzuim terug
28-11-2017
Als bedrijven hun werknemers een gecombineerd leefstijlprogramma aanbieden, zouden deze medewerkers gezonder gaan leven, meer gewicht verliezen, mentaal fitter worden en daardoor dus minder ziek worden.
Merendeel Nederlanders loopt te lang door met fysieke klachten
28-11-2017
56 procent van de Nederlanders wacht minstens enkele weken voordat zij met fysieke klachten contact opnemen met de fysiotherapeut,.
De loopband helpt om af te vallen, krachttraining werkt beter
24-11-2017
Wie ouder is dan zestig en wil afvallen, heeft meer baat bij krachttraining dan bij cardio-oefeningen.
Beweegvoordelen voor vrouwelijke senioren
24-11-2017
Ook vrouwelijke senioren hebben baat bij de gezondheidsvoordelen die lichaamsbeweging met zich meebrengt.
Fysio Vlissingen handhaaft contract met DSW
24-11-2017
Als reactie op zijn brief om de overeenkomst met DSW zorgverzekeraar te beëindigen, werd Fred Taks persoonlijk gebeld door de directeur van DSW.
Deze sporten zijn volgens artsen het beste!
24-11-2017
Deze 5 beweegvormen zijn het meest effectief voor spieropbouw, gewichtsverlies, hartgezondheid en vertraging van het verouderingsproces.
“Fred Taks heeft altijd naast mij gestaan”
16-11-2017
Vanwege aanhoudende heupklachten klopte Leen Blok ongeveer 14 jaar geleden aan bij Fred Taks. Een heupoperatie bleek uiteindelijk onvermijdelijk. Leen Blok vertelt over zijn ervaring met Fysio Vlissingen in het traject rondom de ingreep.
Polariteitsmassage leert je meebewegen met de golven!
06-11-2017
Het leven is als een golfbeweging. Het ene moment zit alles mee en ben je gelukkig en energiek. Opeens zit alles tegen, voel je je diep ongelukkig en kom je energie tekort. De accu is leeg.
BiBo: betere zorg rondom operaties
06-11-2017
Een operatie een ingrijpende gebeurtenis, die vaak zorgt voor een aantal tijdelijke beperkingen op fysiek, sociaal en mentaal vlak. Zeker wanneer u niet meer de jongste bent of tot een kwetsbare groep behoort. Soms bent u even niet meer in staat om voor uzelf te zorgen.