Fysiotherapie

 

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, fietsen, staan, springen, bukken; het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen.

 

Bewegingsdeskundige

Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Uw fysiotherapeut is dé deskundige van het dagelijks bewegen. Hij of zij adviseert, behandelt en begeleidt. Bij hem of haar kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om erger te voorkomen.

 

Oefentherapie

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden of de spierkracht te vergroten. Oefentherapie kan helpen om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren, een betere ademhalingstechniek aan te leren of beter te leren ontspannen.

Als onderdeel van de behandeling doet u zelf oefeningen thuis. Deze worden toegespitst op uw situatie en mogelijkheden. Het gaat erom dat u zich ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en vertrouwen krijgt in uw lichaam. Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van massage en fysiotechniek.

 

Advies en voorlichting

De fysiotherapeut geeft ook preventief advies en voorlichting. Door gerichte begeleiding leert u voldoende en verantwoord te bewegen. Zo wordt u zich ervan bewust wat al dan niet goed voor u is om herhaling of verergering van klachten te voorkomen. Natuurlijk kunt u ook voor een advies over uw houding, beweging, conditie naar een fysiotherapeut gaan.

 

Kwaliteit

Uiteraard staan wij ingeschreven in het zogenaamde BIG-register en in het KNGF-centraal kwaliteitsregister. Dat betekent dat de behandelingen, praktijkervaring, scholing, nascholing en het vakoverleg bij Fysio Vlissingen aan hoge kwaliteitseisen voldoen.