Fascietechnieken

 

Het lichaam is opgebouwd uit verschillende soorten bindweefsels. Onder de huid ligt de oppervlakkige fascie (dit is een laag bindweefsel), dat voor een groot deel bestaat uit vetweefsel. Dit vetweefsel is nodig om beweging mogelijk te maken tussen de weefsellagen. Daaronder ligt de diepe fascie, die om de grote spieren zit. Deze diepe fascie loopt door vanuit de romp naar de armen en benen als mouwen van een overhemd of de pijpen van een broek. Al deze lagen staan met elkaar in verbinding.

 

Door de operaties worden bepaalde weefsels beschadigd en kunnen er littekens ontstaan die een normaal functioneren van het weefsel in het operatiegebied kunnen verstoren. Hoe eerder de beweeglijkheid tussen de verschillende fascies hersteld wordt, des te eerder worden deze weefsels weer soepel en herstelt zich de stofwisseling in deze weefsels.

 

Al deze bindweefsel lagen zijn met elkaar verbonden en hebben invloed op elkaar. Dus als je bepaalde littekens weer soepel maakt zullen andere lagen ook beter gaan functioneren. De kunst is om deze blokkades te voelen, want dan kun je ze weer losmaken.Sommige littekens zijn zo diep en stevig, dat je deze niet kunt losmaken.

 

Voor meer informatie kunt u online contact met ons opnemen of bellen naar telefoonnummer 0118-468779.