Stichting Breiboezem

Stichting BreiBoezem heeft als doel vrouwen die getroffen zijn door borstkanker en een borstamputatie hebben ondergaan (Boezemdraagsters), GRATIS te voorzien van gebreide borstprothese(s). Deze gebreide borstprotheses zijn een goed alternatief voor siliconen borstprotheses. Ze zijn comfortabel  (lichtgewicht en ademend), wasbaar en voelen als ‘echt’ aan. Vrijwilligsters (Boezemvrienden) breien de borstprotheses van BreiBoezem.
 


Waarom gebreide protheses in plaats van siliconen protheses? Veel vrouwen vinden de gebreide protheses prettiger en comfortabeler dan siliconen protheses. Siliconen protheses zijn vaak zwaar en kunnen nekklachten met zich mee brengen. De gebreide protheses zijn gemaakt van 100% katoen (dit om huidirritaties te voorkomen) en hebben een lichtgewicht vulling.
 


Daarnaast vergoeden de meeste zorgverzekeringen de dure siliconen borstprotheses slechts 1 keer per 2 jaar, mits je eigen risico nog niet verbruikt is. Wil je tussentijds een nieuwe of extra siliconen borstprothese, bijvoorbeeld voor het sporten, dan is deze voor eigen rekening.
 


Dit initiatief is vanuit Amerika naar Australië en zo naar Nederland overgewaaid. Via een oproep van Jacqueline de Jong (Nederlandse, woonachtig in Australië) bij de borstkankervereniging voelden wij ons geroepen om dit project ook in Nederland met succes op te zetten.
 


Wil je ook in aanmerking komen voor een gratis BreiBoezem dan kun je je adresgegevens, gewenste cupmaat (75B, 80C etc.) en of het gaat om een enkele of dubbele amputatie mailen naar breiboezem@gmail.com
 


Zie ook onze facebook pagina: www.facebook.nl/breiboezem


 
Bedankt!
Groetjes Wendie
Stichting BreiBoezem
 


e-mail           Breiboezem@gmail.com
bankrekening NL72INGB0006747111
KvK nr.         62404679
 

Heeft u een of twee borstamputaties ondergaan en wilt u weten of breiboezem iets voor u is? Er is een setje aanwezig bij Fysio Vlissingen. Wilt u wel even van tevoren bellen zodat we zeker weten dat wij er ook zijn om u te helpen? Bellen kan iedere werkdag tussen 9.00u en 10.00u.