BiBo

Better In - Better Out: optimale zorg rondom operatieve ingrepen

 

Een operatie een ingrijpende gebeurtenis, die vaak zorgt voor een aantal tijdelijke beperkingen op fysiek, sociaal en mentaal vlak. Zeker wanneer u niet meer de jongste bent of tot een kwetsbare groep behoort. Soms bent u even niet meer in staat om voor uzelf te zorgen. Ziekenhuizen hebben daarom hun handen ineen geslagen om de zorg rondom operatieve ingrepen zo goed mogelijk voor u te regelen. Het doel is om u door middel van preventieve zorg en begeleiding voor en na de operatie zo goed mogelijk te laten functioneren in uw eigen vertrouwde omgeving.

 

Optimaal voorbereid

Een voorbeeld van deze werkwijze is de aanpak: “Better In, Better Out” (BiBo). De BiBo aanpak stemt het zorgaanbod rondom uw operatie nauwkeurig af op uw wensen en risico’s. Van deze nieuwe aanpak is aangetoond dat het zorgt voor een sneller herstel en een betere conditie. De essentie is dat u optimaal voorbereid en fit de operatie in gaat, zodat u er sterker uitkomt. U verblijft korter in het ziekenhuis en u bent sneller op de been. Daarom is ook na de operatie de juiste zorg voor u georganiseerd.

 

Zeer goede resultaten

Fysio Vlissingen doet al jaren mee met zeer goede resultaten. Wij staan volledig achter (dit artikel over) BiBo. Wilt u weten wat wij als praktijk voor fysiotherapie voor u kunnen betekenen rondom operaties? Neem gerust contact met ons op. 

Vanwege aanhoudende heupklachten klopte Leen Blok ongeveer 14 jaar geleden aan bij Fred Taks. Een heupoperatie bleek uiteindelijk onvermijdelijk. Leen Blok vertelt over zijn ervaring met Fysio Vlissingen in het traject rondom de ingreep.

 

Leen Blok over zijn ervaring met BiBo: 

 


“Voorafgaand aan de heupoperatie heb ik samen met Fred oefeningen gedaan om mijn spieren sterk te maken. Mijn conditie moest ook op peil worden gebracht. Of dat heeft geholpen? Zeker wel! Dankzij de voorbereidingen op de operatie werd ik sneller ontslagen uit het ziekenhuis, omdat ik alles vlot weer zelfstandig kon. 2 dagen na mijn ontslag startte ik weer met mijn revalidatie bij Fred. Na jaren was ik eindelijk weer pijnvrij! Fred Taks heeft mij fantastisch geholpen. Ik houd er niet van om eindeloos met tienen te strooien, maar dat is wel wat hij verdient. Hij heeft altijd naast me gestaan. Zelfs toen er na een andere, meer recente ingreep complicaties optraden kon hij mij helpen met oedeemtherapie. Daarmee zijn meer beroerde complicaties voorkomen. Ook de specialisten van het UZA zijn blij met zijn werk. Dat is die 10 gewoon waard! Fred praat, luistert én hij doet echt wat. Dat is tegenwoordig lastig te vinden.”