BHV training

22-12-2019

De nadruk lag op het reanimeren van volwassenen, kinderen en baby's. Ook het oplossen van verstikkingen en natuurlijk de greep van Heimlicht werden geoefend. Tevens het behandelen van diepe wonden met veel bloedverlies in armen en benen werd getraind. Zo snel mogelijk de bloeding stelpen om iemands leven te redden. 

's Middags brandblusoefeningen

Er werd weer eens gewezen op het gevaar van koolmonixide vergiftiging bij slecht aangesloten CV installaties, kachels of geisers. Brand die kan ontstaan door oververhitting door te lang opladen van elektrische apparaten zoals smartphones, tablets, spelletjes en andere elektrische apparaten. Veel apparaten hebben lithium-ionbatterijen die, als ze te lang aan de oplader blijven of aan een niet originele oplader worden gekoppeld, oververhit kunnen raken met brand als gevolg. Dus advies van de brandweer om ebikes, elektrische stepjes, hoverboards buiten op te laden en doe het overdag. Nooit wasdrogers aan laten staan als er niemand thuis is, vanwege veel stof in het appparaat. Eigenlijk geldt hetzelfde voor wasmachines en vaatwassers. Veel branden ontstaan door kortsluiting in de groepenkast, doordat ze ondeskundig zijn aangelegd.

Het brand blussen buiten vind ik persoonlijk het leukste onderdeel en omdat er heel veel wind stond, moesten we enorm oppassen dat de vlammen niet in ons gezicht kwamen. Ook moesten we iiemand, die in de brand stond, met een blusdeken afdekken.

Al met al was het weer een leerzame training.