Overeenkomst met zorgverzekeraars in 2019

20-11-2018

We hebben met de volgende zorgverzekeraars een overeenkomst gesloten voor het jaar 2019, omdat deze zorgverzekeraars:

  • geen behandelgemiddelde hanteren
  • geen selectie toepassen bij hun inkoopbeleid
  • geen omzetplafonds hanteren
  • redelijk tarieven hanteren.

 

Lijst zorgverzekeraars waarmee wij een contract gesloten hebben:

  • DSW: hieronder vallen ook Stad Holland, InTwente, ASR, De Amersfoortse verzekeringen en Ditzo zorgverzekeraar.
  • ONVZ: hieronder vallen ook PNO Zorg en VVAA.

 

Over de polisvoorwaarden voor 2019 kunnen wij u het volgende meedelen. Een aantal verzekeraars hebben in hun aanvullende verzekering het aantal behandelingen fysiotherapie helaas geminderd. Een aantal verzekeraars, die in hun aanvullende verzekering onbeperkt aantal fysiotherapie behandelingen aangeboden hebben in 2018, zijn nu overgegaan tot het verstrekken van een maximum aantal behandelingen fysiotherapie. Om alle onduidelijkheid te voorkomen raden wij u aan om uw nieuwe polis voor 2019 goed door te lezen. Op www.independer.nl vindt u een overzicht van alle zorgverzekeraars met de vergoedingen voor fysiotherapie. 

We raden u aan als u een andere zorgverzekeraar hebt, die niet voorkomt op bovenstaande lijst, voor een restitutie polis te kiezen. Dan kunt u zelf bepalen naar welke therapeut u wilt gaan. Ook naar een fysiotherapeut die geen contract heeft afgesloten met uw zorgverzekeraar. Dan krijgt u een marktconforme vergoeding voor uw behandeling.

 

Als we het over een restitutiepolis hebben, dan moet de polis ook gelden voor de aanvullende verzekering,  niet alleen voor de basisverzekering. Afgelopen jaar was hier onduidelijkheid over bij verschillende zorgverzekeraars.

 

Mocht u nog vragen hebben over uw zorgverzekering in verband met fysiotherapie dan mag u ons altijd bellen natuurlijk.