BiBo: betere zorg rondom operaties

06-11-2017

Een operatie een ingrijpende gebeurtenis, die vaak zorgt voor een aantal tijdelijke beperkingen op fysiek, sociaal en mentaal vlak. Zeker wanneer u niet meer de jongste bent of tot een kwetsbare groep behoort. Soms bent u even niet meer in staat om voor uzelf te zorgen.

 

Ziekenhuizen hebben daarom hun handen ineen geslagen om de zorg rondom operatieve ingrepen zo goed mogelijk voor u te regelen. Het doel is om u door middel van preventieve zorg en begeleiding voor en na de operatie zo goed mogelijk te laten functioneren in uw eigen vertrouwde omgeving.

 

Een voorbeeld van deze werkwijze is de aanpak: “Better In, Better Out” (BiBo). De BiBo aanpak stemt het zorgaanbod rondom uw operatie nauwkeurig af op uw wensen en risico’s. Van deze nieuwe aanpak is aangetoond dat het zorgt voor een sneller herstel en een betere conditie. De essentie is dat u optimaal voorbereid en fit de operatie in gaat, zodat u er sterker uitkomt. U verblijft korter in het ziekenhuis en u bent sneller op de been. Daarom is ook na de operatie de juiste zorg voor u georganiseerd.

 

Fysio Vlissingen doet al jaren mee met zeer goede resultaten. Wij staan volledig achter (dit artikel over) BiBo. Wilt u weten wat wij als praktijk voor fysiotherapie voor u kunnen betekenen rondom operaties? Neem gerust contact met ons op.