Fysio Vlissingen vanaf 2018 contractvrij!

01-12-2017

"Wij kiezen voor onafhankelijkheid, kwaliteit én aandacht"

Beste mensen,

Samen met mijn vrouw heb ik besloten om het in 2018 wat rustiger aan te gaan doen. We gaan ons huis niet verkopen en we gaan door met de praktijk. Weliswaar onder andere voorwaarden en op een kleinere schaal. Ik werk vanaf 1 januari 2018 op dinsdag en donderdag. Telefonisch blijven wij de hele week bereikbaar. Voor Ellen is een mooie oplossing gevonden.                         

Zonder contracten

Door de beperkende voorwaarden van de zorgverzekeraars mag ik niet meer de behandeling geven die ik als professional nodig vind. Zorgverzekeraars bepalen het aantal behandelingen en de duur van de behandeling. We hebben te maken met omzetplafonds en behandelgemiddelden ongeacht het aantal behandelingen waarvoor u zich verzekerd heeft. Toch blijven zorgverzekeraars polissen aanbieden met bijvoorbeeld 30 of een onbeperkt aantal behandelingen. Alleen wij mogen ze niet geven. De zorgverzekeraars gaan op de stoel van de zorgverlener zitten. Contractafspraken mogen nooit ten koste gaan van de zorg die wij u geven. U moet de zorg krijgen, die nodig is en waarvoor u betaald heeft. Daarom heb ik besloten per 31-12-2017 de praktijk voort te zetten zonder contracten met zorgverzekeraars!

Vergoedingen

Fysio Vlissingen gaat dus in afgeslankte vorm door. Zonder contracten werken houdt voor ú in, dat u een groot deel van de behandeling terugkrijgt afhankelijk van uw polis. De meeste zorgverzekeraars geven in 2017 bij een naturapolis een vergoeding tussen de 70% en 80%. Heeft u een restitutiepolis dan krijgt u normaal gesproken 100% terug (in 2017). Ik heb 2 maanden lang geprobeerd inzicht in de exacte percentages te krijgen, maar de zorgverzekeraars willen naar mij toe geen duidelijkheid verschaffen. Er zijn een kleine 3.500 polissen met verschillende vergoedingen voor fysiotherapie. Dus voorkom onduidelijkheid en bel altijd uw zorgverzekeraar en vraag wat u terugkrijgt voor uw behandeling bij een niet-gecontracteerde fysio-, manuele- en oedeemtherapeut. Komt u er niet uit met uw zorgverzekeraar? Dan kunt u mij altijd bellen.

Zorg op maat

Ook in 2018 bent u van harte welkom bij Fysio Vlissingen waar persoonlijke aandacht en zorg op maat voorop staan. Mocht u tóch anders besluiten, dan helpen wij u graag om een wel gecontracteerde fysiotherapeut te vinden die bij u past. Tot 31-12-2017 kunt u bij ons de hele week terecht. Vanaf 1 januari 2018 werk ik op dinsdag en donderdag.

Zoals elk jaar krijgt u een lijst van goede zorgverzekeraars, dat zal voor half november zijn, want dan maken de verzekeraars hun nieuwe polissen bekend.

Nieuwtje: volg onze nieuwsbrief en Social Media!

Aanvullend verzekeren is duur en dan wordt het ons vaak nog onmogelijk gemaakt om u de nodige zorg te geven. Daar hebben we misschien de perfecte oplossing voor bedacht.. momenteel zetten we de puntjes nog op de “i”. Houd onze nieuwsbrief en Facebookpagina in de gaten voor meer nieuws hierover!

We snappen natuurlijk dat u misschien vragen heeft. Bel ons gerust, wij staan voor u klaar!


Lilian en Fred


E: info@fysio-vlissingen.nl 
W: www.fysio-vlissingen.nl 
T: 0118 - 468 779