Middagje Challenger Zeeland

11-07-2017

Dit jaar zijn we als praktijk ook vertegenwoordigd op het Zeeuwse Tennistoernooi, Challenger Zeeland. Ellen draait 2 dagen mee in de verzorging van de tennissers. En op dinsdagmiddag waren we aanwezig op het Medisch College.

 

Speciaal voor mensen die werkzaam zijn in de sport, als verzorger, fysiotherapeut, diëtiste of arts wordt er tijdens dit internationale tennistoernooi een Medisch College georganiseerd. Tijdens zo’n college komen meerdere sprekers aan het woord die nieuwe inzichten, andere behandelmethodes of bijvoorbeeld nieuwe meetapparatuur met de deelnemers willen delen.

 

Ditmaal bestond het sprekerstrio uit dr. U. Gundlach, orthopedisch chirurg van het ADRZ, Maarten Gijssel, sportfysiotherapeut en Eduard Vroomen, een bekende uit de trainerswereld die veel samenwerkt met Toine van de Goolberg.

 

Als eerste was het woord aan dr. Gundlach die ons meenam in de wereld van de liesklachten. Aan de hand van MRI beelden en botscans liet hij ons zien waar de oorzaken van liesklachten kunnen liggen. Al met al een leerzaam verhaal.

 

De tweede spreker was Maarten Gijzel, die ons in een tijdsbestek van 2 uur een kijkje liet nemen in de wereld van de videoanalyses. Met deze analyses kunnen we bewegingen van patiënten meten en ook terug laten zien aan onze patiënten. Als klap op de vuurpijl liet hij ons zien hoe je met een speciaal pak met sensoren bewegingsanalyses van sporters of patiënten kan maken.

 

Ondertussen was de zon goed gaan schijnen en mochten we met Eduard Vroomen mee naar buiten zodat hij op de tennisbaan zijn meetapparatuur kon demonsteren. Een zeer handig meetinstrument als je bij meerdere mensen tegelijk de loopsnelheid wil meten. De meetgegevens worden gelijk verwerkt in een Excel bestand. Het voordeel van dit apparaat is dat het goed betaalbaar is en vooral ook veel tijd bespaart voor een trainer of hersteltrainer.

 

Na deze 3 lezingen was er tijd om te genieten van tennis op nationaal en internationaal niveau. Dit alles onder het genot van een drankje en een goed verzorgde maaltijd.